Chef Felix Kruidenpakket

Dankzij onze kruidenmix reis je culinair de wereld rond. Want goed gekruid smaakt alles zoveel beter!

 

Creatieve koks proberen steeds grenzen te verleggen. Dat doen ze door eigen samenstellingen te maken. Ze gaan daarvoor meestal te rade bij gespecialiseerde bedrijven.

Wij vonden in Solina uit Rotterdam een goede partner. Samen met hun specialisten en creatief team hebben wij een selectie gemaakt die 100% past bij onze kookfilosofie.

Wil je graag de brochure van het "Chef Felix" Kruidenpakket? Klik hier voor de pdf-versie.

  

  

Selected by Felix Alen

 

Heel vroeger werden over de hele wereld kruiden en specerijen gebruikt om smaken te verdoezelen. Al vlug werd het duidelijk dat bepaalde samenstellingen de gerechten ook smakelijker maakten. Vandaag vinden wij overal ter wereld kruidenmixen die vergroeid zijn met de culinaire tradities van een streek of land, zoals quatre épices, ras el hanout, kerriepoeders, vadouvan, tandoori, Japanse zevenkruidenmix, …

Maak zelf een kruidenolie door onze mixen te mengen met warme olie. Laat afkoelen, zeef en bewaar. Een lekkere kruidenazijn maak je op dezelfde manier. Je vinaigrettes voor slaatjes zullen nooit meer hetzelfde zijn. Roer de ‘Fish’ kruidenmix met een beetje tijm, citroenkruid en limoensap door wat hoeveboter. 
Lekker om kreeft, langoustines en andere schaal- en schelpdieren mee te gratineren.

  

Verleg je culinaire grenzen

Er kwamen vier mixen en een speciale mengeling van gerookt zeezout uit de bus. Bij het samenstellen ging ik af op mijn eigen voorkeursmaken.

Zo heeft de kruidenmix ‘Meat & BBQ’ door de komijn, chili en knoflook Arabische kantjes. De kruidenmix ‘Vegetables’ roept een Zuid-Afrikaans gevoel op. Een Italiaanse sfeer, daar zorgen oregano en basilicum voor in de pittige mix ‘Chicken & Wok’. Koriander, lavas, citroen en selder spelen een grote rol in de mix ‘Fish’.

Ik ben bijzonder trots op het ‘Roasted Seasalt’, het geroosterde en licht gerookte zeezout. Kruid hiermee ruim op voorhand vis, vlees of gevogelte. De lichte rook- en citrussmaken worden begeleid door zwarte peper, selder en lavas en geven zo een uniek resultaat.

Kruidenmix "Fish"

Het vleugje zeezout in deze kruidenmix zorgt ervoor dat de andere kruiden extra goed tot hun recht komen. Perfect om delicate vis subtiel op smaak te brengen.

Een recept met deze kruidenmix? Klik hier.

Kruidenmix "Vegetables"

De kurkuma zorgt voor een lekkere subtiele smaak uit Zuid-Afrika en geeft meteen ook wat extra kleur aan de mix én aan je groentengerechten.

Een recept met deze kruidenmix? Klik hier.

Kruidenmix "Meat & BBQ"

De zwarte peper en chilipeper geven deze kruidenmix extra pit. Licht pikant en mooi gebalanceerd. Uitermate geschikt voor vleesbereidingen en barbecuegerechten.

Een recept met deze kruidenmix? Klik hier.

Kruidenmix "Chicken & Wok"

De combinatie van pittige chilipeper met knoflook en zachte kruiden als oregano, tijm en basilicum zorgen voor een unieke kruidenmix die zowel kip als wokgerechten naar een hoger niveau tillen.

Een recept met deze kruidenmix? Klik hier.

Kruidenmix "Roasted Seasalt"

De toevoeging van het rookaroma geeft het zout een subtiele rokerige smaak, lekker op vis maar ook in vlees- of groentebereidingen.

Een recept met deze kruidenmix? Klik hier.

Olijfolie El Flamenco De Doñana

De olie is van de oogst van 2017-2018 en heeft een uitzonderlijk lage zuurtegraad van minder dan 0,2 %. Dat zorgt voor een uitstekende kwaliteit.