Felix Alen

Felix Alen (°1950) is een uitzonderlijk getalenteerde en creatieve chef-kok. Zijn keuken is tot op vandaag vooral gestoeld op klassieke basis. Maar waar het past, voegt hij graag andere elementen toe.

Felix werkt graag met verse, herkenbare producten van het seizoen en uit eigen streek. Zijn presentaties zijn creatief en hedendaags. Hij houdt ervan om zijn klanten te verwennen en is dan ook een echte feestkok.

Hoe het begon

Veertig jaar en dertig kilo geleden, was Felix Alen een even ambitieuze judoka als kok. Sport en koken waren zijn passies. Na zijn studies aan de hotelschool Coovi in Anderlecht, nam hij dienst als kok bij de Zeemacht. Hij kreeg de microbe van de ‘lange omvaart’ te pakken, maar ging toch aan de slag in het Kasteel van Laken.

Niet veel later ontving Felix de titel ‘Beste Junior Kok van België’. Dat was in 1972. Hij won nadien nog enkele wedstrijden, waaronder die van ‘Beste Witloofkok van België’. Dit verraadde al zijn passie voor lokale en seizoensgebonden producten.

In 1975 was zijn vader Alen klaar met het ombouwen van een oude boerderij, tot wat nu bekend staat als het feestcomplex Hof te Rhode. Felix is er nu al meer dan veertig jaar bedrijfsleider en zou zijn vlaggenschip nooit meer verlaten …

De auteur

Al voor Piet Huysentruyt en Jeroen Meus, was Felix Alen een gevierd auteur van recepten- en ideeënboeken. Hij publiceerde bij verschillende uitgeverijen al meer dan 25 culinaire werken. Zijn eerste succesboek ging over vacuümgaren, een techniek die hij in België introduceerde.

Kenmerkend voor zijn boeken zijn de originele maar toch doenbare recepten. Net als zijn voorliefde voor de streek- en seizoensgebonden keuken.

Bekijk de boeken in onze webshop

De mediakok

Felix was de eerste celebrity chef van België. Zijn eerste kookprogramma was ‘Eén voor iedereen’, het druk bekeken zondagprogramma op de toenmalige BRTN. Daarna werd Felix door zowat alle zenders in Vlaanderen gevraagd.

Ook op de radio maakt Felix luisteraars graag kokend enthousiast. Net als in zijn bijdragen voor verschillende kranten en magazines.  

Chef Felix kruidenbox

Verleg je culinaire grenzen met een selectie van vier mixen en een speciale mengeling van gerookt zeezout 'Selected by Felix Alen'.

Ontdek deze kruiden en specerijen

 

Recepturen

Ontdek de recepten van Felix Alen en ontdek een nieuwe wereld aan smaken en specerijen. Elk recept is voorzien van een handige stappenlijst en een printklare versie in PDF.

Naar de recepten

Barbecue

Nuttige inlichtingen, tips, weetjes en recepten uit de OUTDOOR COOKING boeken van Felix Alen nu voor u beschikbaar.

naar de tips

De kookboeken van Felix Alen

Kookboeken met een voorliefde voor streek- en seizoensgebonden gerechten.